Barendrechts Beste

Heb jij het beste sociale idee van Barendrecht?

Voorbeelden 2020

#3.png

Stemmen is niet meer mogelijk. Uitslag is op 15 februari 2022 bekend gemaakt.

Repair Café Barendrecht

Het Repair café is een vrijwilligersorganisatie die het repareren op een moderne manier wil terugbrengen in de lokale samenleving en daarmee de duurzaamheid bevorderen. Onder het motto ‘Weggooien? Mooi niet!‘ word je geholpen om bijvoorbeeld kapotte apparaten, speelgoed of gereedschap te repareren.

Genomineerde 2.jpg

Wijkactiviteiten 

Diverse bewoners hebben, onder leiding van Rhagnell Fortuin, verschillende activiteiten georganiseerd in en rondom het Griegplantsoen. Zoals tijdens Koningsdag, een EK kidstoernooi tijdens het EK-voetbal en een Halloween Huizenjacht. Met een klein budget en een zeer creatieve geest wisten zij op vele gezichten van kinderen, maar ook volwassenen, een lach te ‘toveren’.

Happyween

Onder deze titel werd er tijdens de periode van Halloween op verschillende locaties een reeks evenementen voor kinderen van de basisschool georganiseerd. Sommige kinderen vinden het leuk om Halloween te vieren, maar sommige kinderen ook echt niet. Door Happyween konden kinderen (en hun ouders) griezelvrij genieten van, onder andere, een feestelijke zaterdag in de beide winkelcentra, een kidsmiddag, een lichtjestocht met fanfare door Barendrecht en een slotfeest.

Kerstbuffet

Garage Autofer wilde op hun locatie op 2e kerstdag een buffet in feestelijke en muzikale sferen organiseren voor mensen die anders deze dag alleen zouden doorbrengen. Het beloofde een ware traktatie te worden. Autofer had voor de bekostiging van dit mooie initiatief zelf al sponsors geworven en op zaterdag 11 december 2021 een inzamelingsactie gehouden door auto’s te wassen. Helaas kon het kerstbuffet vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan, maar tijdens Pasen hoopt men dit alsnog te kunnen organiseren.

Het Kind-verbindt-ontbijt

Tijdens het ontbijt gaan kinderen en ouderen met elkaar in gesprek aan de hand van tafelvragen. Er wordt een dialoog tussen de twee generaties op gang gebracht, maar ook de ouderen onderling doen zo nieuwe contacten op. Stichting Het Kruispunt Live wil een vervolg geven aan deze activiteit in 2020 en wellicht daarna.

Genomineerde 1.jpg

Kerst- en Herinneringsboom

Corma Bezemer en Linda van Beelen willen een sociaal evenement rond Kerst organiseren. Heel concreet willen zij graag een grote kerstboom op het grasveld bij appartementencomplex Maashoek plaatsen. Voor wie het wil, biedt de boom plek voor het ‘ophangen’ van een herinnering of een wens.

Genomineerde 3.jpg

Ondanks een jaar van lockdown naar open up en omgekeerd, is er gelukkig ook goed nieuws te melden! Ook dit jaar zijn er weer bewoners, organisaties en bedrijven geweest die zich, door het organiseren van een sociale activiteit, hebben ingezet om iets voor hun medebewoners te betekenen. Een vijfkoppige jury heeft zich ‘gebogen’ over een aantal genomineerden voor de titel ‘Barendrechts Beste 2021’ en dit heeft geresulteerd in een top drie. Maar daarmee is Barendrechts Beste nog geen feit want uiteindelijk telt uw stem als inwoner van Barendrecht net zo hard mee. En bepaalt u mede welke initiatief gehonoreerd wordt met een geldprijs, materialen en/of ondersteuning zodat dit ook of nogmaals in 2022 kan plaatsvinden.