Barendrechts Beste

Heb jij het beste sociale idee van Barendrecht?

Voorbeelden 2020

Idee Barendrechts Beste?

Heb je een idee voor het organiseren van een mooie sociale activiteit? Of organiseer je die al en wil je die verder uitbreiden? Vul dan het aanmeldformulier van Barendrechts Beste in en stuur het naar wenv@kijkopwelzijn.nl

Check eerst of jouw activiteit aan de volgende voorwaarden van Barendrechts Beste voldoet:

  • Je voert de activiteit zelf of met andere bewoners en/of organisaties, uit.

  • Iedereen mag en kan hieraan meedoen en/of gebruik van maken.

  • De activiteit wordt in Barendrecht uitgevoerd.

  • De activiteit heeft geen commercieel, politiek en/of religieus karakter.

 

Na ontvangst van het aanmeldformulier nemen wij contact met je op. We maken vervolgens een afspraak om te bekijken hoe wij kunnen helpen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door begeleiding of ondersteuning te bieden, materialen beschikbaar te stellen en/of een budget toe te kennen.

 

Nominatie Barendrechts Beste?

Organiseer je zelf geen activiteit maar ken je iemand of een organisatie die dat wel doet. En voldoet deze aan bovenstaande voorwaarden? Nomineer die persoon of organisatie dan voor een oorkonde van Barendrechts Beste! Hiervoor kun je het aanvraag-/nominatieformulier gebruiken.  

 

Barendrechts Beste 2021!

Aan het eind van het jaar wordt door een jury, uit alle aanmeldingen en genomineerden, de uiteindelijke winnaar gekozen en uitgeroepen tot Barendrechts Beste 2021! Hieraan zit natuurlijk een financiële waardering verbonden om het initiatief, daar waar nodig, te versterken en te bestendigen. Zodat nog vele Barendrechters hier met veel plezier aan kunnen deelnemen en/of van gebruik van kunnen maken.

#3.png
#30.png

Repair Café Barendrecht

Het Repair café is een vrijwilligersorganisatie die het repareren op een moderne manier wil terugbrengen in de lokale samenleving en daarmee de duurzaamheid bevorderen. Onder het motto ‘Weggooien? Mooi niet! ‘Word je geholpen om bijvoorbeeld kapotte apparaten, speelgoed of gereedschap te repareren.

Genomineerde 2.jpg

Het Kind-verbindt-ontbijt

Tijdens het ontbijt gaan kinderen en ouderen met elkaar in gesprek aan de hand van tafelvragen. Er wordt een dialoog tussen de twee generaties op gang gebracht, maar ook de ouderen onderling doen zo nieuwe contacten op. Stichting Het Kruispunt Live wil een vervolg geven aan deze activiteit in 2020 en wellicht daarna.

Genomineerde 1.jpg

Kerst- en Herinneringsboom

Corma Bezemer en Linda van Beelen willen een sociaal evenement rond de Kerst organiseren. Heel concreet willen zij graag een grote kerstboom op het grasveld bij appartementencomplex Maashoek plaatsen. Voor wie het wil, biedt de boom plek voor het ‘ophangen’ van een herinnering of een wens.

Genomineerde 3.jpg