Sluiten ×


Barendrechts Beste

Breng je mensen samen? maak je Barendrecht mooier of heb je een goed idee? doe dan mee!

 

voor alle info klik hier: https://www.barendrecht.nl/barendrechts-beste/

 

{pdf}Barendrechts Beste flyer{pdf}

 

 

 


 

 

De Barendrechtse Beursvloer

 

De Beursvloer van donderdagavond 7 maart op initiatief en mede georganiseerd door de Barendrechtse Uitdaging in de Makro Barendrecht was weer een groot succes.

Vele organisatie hebben erkaar gevonden en mooie matches gemaakt. meer dan 60 matches zijn er afgesloten die de komende tijd uitgevoerd gaan worden.

Wij als KijkopWelzijn hebben 6 geweldige matches en nieuwe contacten er aan overgehouden, bedankt iedereen die dit mogelijk hebben gemaakt.

 

beursvloer

ALBRANDSWAARD / BARENDRECHT - De raden van toezicht van Stichting Welzijn Albrandswaard (SWA) en  Stichting KijkopWelzijn hebben Tonia Ruybroek (37) benoemd als nieuwe directeur-bestuurder. Zij start op 1 mei 2019.

 

Tonia Ruybroek isop dit moment directeur van Stichting Welzijn Alblasserdam en werkzaam als programmamanager bij Drechtsteden. Ook is zij per 14 maart aanstaande voor twee dagen per maand bestuurslid van Sociaal Werk Nederland (SWN), de brancheorganisatie van het welzijnswerk. Ruybroek (37) heeft ervaring als ambtenaar in het sociaal domein en als leidinggevende in het sociaal werk. Per 1 mei 2019 legt Ruybroek haar functie als directeur van Stichting Welzijn Alblasserdam neer. Voor Drechtsteden maakt zij een opdracht tot 1 september 2019 af. Tonia is in haar vrije tijd voorzitter van zwem- en waterpolovereniging Poseidon 56 in Ridderkerk. In deze gemeente woont zij ook.

 

Sinds 1 januari 2016 hebben SWA en KijkopWelzijn een gemeenschappelijke directeur-bestuurder en bestaan de raden van toezicht uit dezelfde leden. Ook enkele stafmedewerkers verdelen hun uren over beide organisaties, om zo in beide, relatief kleine, organisaties de benodigde expertise beschikbaar te hebben. De leden van de raden van toezicht en betrokken medewerkers van de benoemingsadviescommissie zijn blij met de komst van Tonia Ruybroek. Voorzitter Peter van Vugt: “Tonia straalt een enorme energie uit en heeft, naast haar uitgebreide ervaring met het sociaal werk en gemeenten, ook de benodigde aandacht voor menselijke relaties.”

SWA en KijkopWelzijn zijn in de zoektocht naar een nieuwe directeur-bestuurder bijgestaan door wervingsbureau Bosman & Vos (Rijswijk). In het proces zijn zowel de ambtelijke organisaties als de wethouders geconsulteerd over het gewenste profiel van de nieuwe directeur-bestuurder. Kort na indiensttreding van Tonia Ruybroek zullen afspraken gemaakt worden over kennismaking met de colleges en gemeenteraden van Albrandswaard en Barendrecht, evenals met de ambtelijke organisatie, samenwerkingspartners, (betaalde en vrijwillige) medewerkers en inwoners van beide gemeenten.

Op 1 juni 2018 nam Jacqueline Vonk na ruim 6 jaar afscheid als directeur-bestuurder van SWA en KijkopWelzijn. Sindsdien wordt SWA aangestuurd door Tjeerd van Rossen en KijkopWelzijn door Irma Heuft. Beiden doen dit op interim-basis. Van Rossen en Heuft blijven tot halverwege mei beschikbaar voor een zorgvuldige overdracht.

 

Tonia Ruybroek   directeur bestuurder KijkopWelzijn en Welzijn Albrandswaard 4 maart 2019

 


 

Themabijeenkomst smartphone gebruik

Op donderdag 28 februari a.s. organiseert het Ouderenwerk van KijkopWelzijn een Themabijeenkomst Smartphone gebruik voor senioren.
               
Misschien herkent u het wel, u heeft een smartphone gekocht of gekregen maar hoe werkt het eigenlijk?

Tijdens deze themabijeenkomst willen we u de basis uitleg van een smartphone geven.

Wat is een smartphone, wat kan ik ermee, hoe kan ik sms-en en/of appen, hoe maak/ bekijk of stuur ik een foto, etc.

Mocht u zelf vragen hebben m.b.t. uw smartphone, neem uw smartphone en uw vraag mee. U kunt ze deze middag stellen.
 
Datum: donderdag 28 februari 2019
Tijd: inloop vanaf 13.45 uur , de bijeenkomst start om 14.00 uur en rond 16.00 uur zullen we gaan afronden.
Plaats: BLOK0180, Haarspitwei 9 te Barendrecht
Aanmelden: KijkopWelzijn via 0180 691 800
Deelname: gratis 

 De nieuwe KijkopWelzijn vlog is nu on-line


 

Expositie van schilderijen in het Dienstencentrum

 

BARENDRECHT – Vanaf 10 januari 2019 hangen er in de ontmoetingsruimte van het Dienstencentrum eigen gemaakte schilderijen van onze schildergroep.

 

Op dinsdagmiddag om de 2 weken schilderen deelnemers onder begeleiding van Gerda Blaak, mooie eigen werken.

 

Deze werken zijn vanaf 10 januari 6 weken lang te bezichtigen in het Dienstencentrum, Windsingel 166 te Barendrecht.

Openingstijden van het Dienstencentrum zijn:

 

Maandagochtend van 09.00 tot 12.00 uur

Dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur

Woensdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur

Donderdagochtend van 09.00 tot 11.30 uur

vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur

 

Nieuwe leden voor deze schildergroep zijn altijd welkom, voor extra informatie hieromtrent om omtrent de expositie kunt u terecht bij Gerda Blaak op nummer 06-23394346.

 

 


 

Body en Mind; bewegen voor senioren

Lekker bewegen voor 65 plussers in Barendrecht.  Body en Mind
 
Het is goed voor uw lichaam en geest om lekker te bewegen op muziek.
Bent u niet meer  zo mobiel of juist nog wel, kom erbij want  het is toegankelijk voor iedereen!
Bewegen op de stoel, met de stoel en van de stoel kan allemaal.
 
We krijgen allemaal last van onze spieren en gewrichten.
Daarom is het zo belangrijk om op een gezellige manier aan uw spieren te werken en  actief bezig te zijn. Vergeet geen makkelijk zittende kleding aan te trekken.
Ter introductie  geven we 4 proeflessen weg in het Dienstencentrum zodat u kennis kunt maken en kunt kijken of dit wat voor u is .
 
Wanneer:        Iedere donderdagochtend vanaf 10 januari 
Hoe laat:         09.30 - 11.00 (les is van 09.45 uur tot 10.45 uur)
Daarna is er gelegenheid om met elkaar een kop koffie te drinken
En gezellig bij te kletsen.
Waar:              Dienstencentrum, Windsingel 166 te Barendrecht
Inschrijven bij: 0180-691800 

   

 


 

 

Maatjesproject Schuldhulpverlening blij met samenwerking Afval Loont

 

Het Afval loont Fonds Barendrecht stelt maandelijks een bedrag van €200,- beschikbaar voor cliënten die ondersteunt worden vanuit het Maatjesproject Schuldhulpverlening van KijkopWelzijn.
Hierdoor kunnen maandelijks meerdere inwoners van Barendrecht die in een moeilijke situatie verkeren blij gemaakt worden met een kleine maar zeer welkome financiële bijdrage.
Om zo net even verlichting te brengen in het dagelijks bestaan. 
Het maatjesproject is dan ook zeer dankbaar voor deze samenwerking en er zijn inmiddels al diverse inwoners blij gemaakt met deze ondersteuning.

Mocht u meer informatie wensen over het maatjesproject Schuldhulpverlening kunt u contact opnemen met de Coördinator Biljana Boricic door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geld uit het Afval loont Fonds Barendrecht komt uit de waarde van gescheiden afval dat inwoners van Barendrecht kunnen inleveren bij één van de drie Afval loont filialen.
Wilt u ook bijdragen aan dit fonds? Kijk dan voor meer informatie op www.afvalloont.nl/fonds              


Mail bijlage 2

Het nieuwe programma van het Ontmoetingsplein kunt u hier lezen.

Programma

 

 


 

KijkopWelzijn steunt "afval loont"

 

U kunt KijkopWelzijn steunen door bij het brengen van uw afval bij "Afval loont Barendrecht" te zeggen dat de opbrengst voor KijkopWelzijn is. Alvast bedankt.


 

 
 

Contactgegevens
Cookies maken het voor ons gemakkelijker om u onze diensten aan te bieden. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok