top of page

Chauffeur bij Automaatje: autorijden én mensen helpen

Ton Bontekoe is vrijwillige Chauffeur bij ANWB Automaatje. Ton heeft inmiddels al 118 ritten gemaakt. Hij meldde zich als chauffeur aan, om de verveling tegen te gaan. “Ik kan slecht stilzitten en ik moet altijd iets te doen hebben,” licht Ton toe. Hij vindt zowel het autorijden als het helpen van mensen ontzettend leuk. “Mensen geven je vertrouwen en ik vertrouw de mensen ook. Ik vind het ook leuk om te zien dat veel mensen nog lekker op pad gaan.”


Ton is met het stuur in zijn handen geboren. “Ik heb 42 jaar op de vrachtwagen gereden en alles in Europa gezien. Het leuke daaraan vond ik het omgaan met anderen, de gezelligheid en het kletsen met anderen,” zegt Ton.


Hij rijdt voornamelijk korte ritten en heeft wat vaste klanten. Maar hij vindt het ook leuk om langere ritten te maken. “Veel mensen denken dat het niet mogelijk is om verdere ritten te maken met ANWB Automaatje. Maar uiteraard kan dat gewoon,” licht hij toe. Denk bijvoorbeeld ook aan vakanties en verjaardagen.


Ton vindt Automaatje zo belangrijk, omdat er persoonlijk contact is. “Dat is denk ik ook de reden, dat veel mensen gebruik maken van Automaatje.”


Kortom, een mooie functie waarin je mensen een handje kunt helpen. Wilt u, net als Ton, ook chauffeur worden bij ANWB AutoMaatje? Neem dan contact op met Marlies Burger, coördinator van AutoMaatje, via mail of bel naar 06 17123209.


Wilt u een rit aanvragen of meer informatie? Bel dan met een van de vrijwilligers via 0180 626 400 op maandag-, woensdag- of vrijdagochtend tussen 09.00 uur en 12.00 uur.36 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page