top of page

Nieuwe video Alzheimercafé nu te zien: Als mantelzorger jezelf niet vergetenAls je zorgt voor iemand met dementie is dat behoorlijk intensief, zeker als de persoon met dementie nog thuis woont.

Al vanaf het begin, als de diagnose nog maar net is gesteld heerst de onzekerheid, wat staat ons allemaal te wachten? En naarmate de het ziekteproces vordert wordt het zorgen een grote dagtaak. De mantelzorger cijfert zichzelf vaak helemaal weg. Hoe ga je die intensieve zorg dan toch volhouden?


Te gast in het Alzheimercafé is Jannette Koppert, zij is Mantelzorgadviseur bij Kijk op Welzijn in Barendrecht en helpt mantelzorgers op allerlei manieren om de zorg voor hun naaste zo lang mogelijk vol te kunnen houden. Dat kan zijn door hulp van anderen te organiseren, het geven van tips en informatie, maar ook door leuke dingen te organiseren voor de mantelzorgers zodat ze even weg zijn uit de zorgen van alledag. In dit interview vertelt zij over haar werk en hoe u als mantelzorger met haar of één van haar collega’s in contact kan komen.


Hierbij willen we je ook gelijk (nogmaals) wijzen op het aanvragen van de Pluim voor Mantelzorgers. Lees er hier alles over.


9 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page