top of page

Online Alzheimer café (1)BARENDRECHT- Vanaf 22 april kan het Alzheimer café online bekeken worden. Het Alzheimer café Barendrecht is opgenomen in Bibliotheek AanZet, waar normaal de bijeenkomsten plaats vinden. Gastvrouw en Dementiecoach Klazina van den Herik gaat in gesprek met Martin Tempelaar. Meneer Tempelaar is werkzaam bij Notariskantoor Groenveld en van Houdt en gaat het hebben over wilsbekwaamheid, levenstestament en volmacht.


Wanneer iemand de gevolgen van een beslissing niet meer kan begrijpen, spreken we van wilsonbekwaam. Bij wilsonbekwaamheid mag een naaste geen belangrijke beslissingen maken tenzij dit goed wordt vastgelegd. Regel zaken dus zo vroeg mogelijk bij de notaris, voor het niet meer kan. Daarnaast kan er ook een levenstestament en een volmacht vastgelegd worden. Een levenstestament is een persoonlijk en herroepbaar document waarin wordt vastgelegd welke wensen er zijn wanneer iemand niet meer in staat is bepaalde handelingen te verrichten of beslissingen te maken. Waarom dit zo belangrijk is en hoe u dit het beste kunt regelen, ziet u in het filmpje.


Voor vragen of reacties naar aanleiding van het interview kunt contact opnemen met Marlies Burger via m.burger@kijkopwelzijn.nl of 06-17123209.


Het Alzheimer Café Barendrecht wordt georganiseerd door KijkopWelzijn, Aafje, Laurens en Bibliotheek AanZet.


36 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page