top of page

Praten over Rouw en Verlies


BARENDRECHT – Rouw en verlies is het thema van een onlinebijeenkomst op dinsdag 30 maart. Dit is een start van een seizoen met meer aandacht voor rouw en verlies. Tijdens de bijeenkomst worden de deelnemers hier verder over geïnformeerd.

“Rouw en verlies is altijd een actueel onderwerp. Iedereen heeft daar wel op een of andere manier mee te maken”, vertelt Caroline Witt. Ze is medewerker van het Wijkteam. Witt organiseert de bijeenkomst samen met twee collega’s van KijkopWelzijn: Lenny Janssen (ouderen adviseur) en Sandra van Deuzen (mantelzorg adviseur). Bij verlies kan het gaan om het overlijden van een naaste. Maar zeker het laatste jaar worden mensen ook met heel andere vormen van verlies geconfronteerd, merkt Witt. “Zoals verlies van inkomen, werk of een echtscheiding. Het is goed om ons te realiseren dat je in zo’n geval ook een rouwproces doormaakt.” In de onlinebijeenkomst wordt ingegaan op de verschillende fases van rouw. Tijdens de bijeenkomst wordt afgewisseld tussen een algemeen deel en uiteengaan in kleine groepjes. Daarbij worden mensen met een gelijksoortige ervaring bij elkaar in een groepje geplaatst. Bij het aanmelden wordt daarom gevraagd naar het soort verlies dat de deelnemer heeft meegemaakt. In de kleine groepjes kan dieper worden doorgepraat over de eigen ervaring, legt Witt uit. “Ik hoop dat mensen zo herkenning vinden en hun eigen ervaring kunnen delen.” Caroline Witt werkt graag mee aan deze bijeenkomst. “Omdat ik er zelf tijdens mijn eigen rouwervaringen veel aan heb gehad dat ik informatie kreeg over de fases van rouw en dat ik daarover in gesprek kon met lotgenoten. Hoewel ieders rouwproces uniek is, hopen we dat deelnemers steun zullen ervaren door de (h)erkenning van zowel de fases van rouw als de gedeelde ervaringen.”


Aanmelden De online bijeenkomst is op 30 maart van 14 tot 15.30 uur. Aanmelden kan tot en met 23 maart via balie@kijkopwelzijn.nl of 0180-691800. Voor deelname is een tablet of laptop en internet nodig. Voor vragen over de bijeenkomst: balie@ kijkopwelzijn.nl of telefonisch bij Ouderenwerk KijkopWelzijn: 0180- 691803. Voor persoonlijke begeleiding bij een rouwproces kunnen mensen zich aanmelden bij het wijkteam (tel. 140180 of via de website van de gemeente Barendrecht) of bij de huisarts/POH.

Praten Wie wil praten over een verlies kan ook terecht bij: -www.deluisterlijn.nl of 088-0767000 gebruikelijk tarief, 24/7 bereikbaar. -www.steunbijverlies.nl -het Rouwzorgloket, op zondag van 18 tot 22 uur en op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9 tot 12 uur op 033 - 461 68 96.119 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page