top of page

OUDERENWERK

Hulp, ondersteuning en activiteiten voor ouderen in Barendrecht.

Het Ouderenwerk helpt ouderen in Barendrecht in allerlei vormen. U mag ons altijd bellen met vragen en wij doen ons best deze te beantwoorden. Indien nodig sturen wij u door naar de juiste partij. U kunt ook een persoonlijk gesprek aanvragen met een van onze Ouderenadviseurs. Wij hebben een groep vrijwilligers die Signalerend Huisbezoek aflegt, om zo te horen wat ouderen belangrijk vinden. Tot slot helpen wij u naar passend vrijwilligerswerk en organiseren wij regelmatig activiteiten en themabijeenkomsten.

#17.png
tiago-muraro-pwMds57bapI-unsplash.jpg

Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk? Klik hier voor de digitale vrijwilligersvacaturebank!

Inschrijven voor nieuwsbrief?

Dankjewel!

Hulp en ondersteuning

Het Ouderenwerk biedt hulp en ondersteuning aan voor senioren in Barendrecht. Dit kan bijvoorbeeld door een fysiek of telefonisch gesprek. Klik op de knop hieronder om te zien waarbij wij u kunnen helpen of ondersteunen.

Activiteiten

Het Ouderenwerk organiseert activiteiten. Denk aan de maandelijkse themabijeenkomsten en wekelijkse activiteiten op verschillende locaties. Klik hieronder voor al onze activiteiten.

Vrijwilligerswerk

Veel senioren vullen (een deel van) hun vrije tijd door het doen van vrijwilligerswerk. In Barendrecht zijn veel organisaties die de inzet van vrijwilligers kunnen gebruiken. Klik op de knop hieronder om naar de digitale vrijwilligersvacaturebank te gaan.

Relevante websites

Hieronder een aantal relevante websites voor senioren. Dit zijn landelijke, regionale en lokale organisaties die zich inzetten voor ouderen. Klik op de blauwe vakken om direct naar de websites te gaan.

Voor uitstapjes en vakanties

Voor culturele activiteiten

Voor speciale seniorenvakanties

Lokale ouderenbond (PCOB)

#18.png

Lokale ouderenbond (KBO)

Geheugensteunpunt BAR

Gezondheidsspreekuur

Tijdens het gezondheidsspreekuur kunt u al uw vragen op het gebied van zorg en welzijn stellen aan een verpleegkundige van Aafje en/of Laurens en een ouderenadviseur en mantelzorgconsulent van KijkopWelzijn. Ook kunt u uw bloeddruk laten meten en wisselend zijn er deskundigen zoals een diëtiste en bewegingscoach aanwezig. Het spreekuur is op twee locaties. Elke tweede maandag van de maand in het Kantoor Aafje aan de Windsingel 164 in Barendrecht van 15.00 tot 16.00 uur. En elke laatste donderdag van de maand (behalve december) kunt u tussen 15.00 en 16.00 uur terecht bij ‘t Plein aan het Middeldijkerplein 248 in Barendrecht.

Via de knop hierboven kunt u de video van de bijeenkomst Rouw en Verlies met Manu Keirse terugkijken

bottom of page