WIJK- & VRIJWILLIGERSWERK

Voor alle buurtbewoners en vrijwilligers in de gemeente Barendrecht.
#33.png
joshua-ness--bEZ_OfWu3Y-unsplash.jpg

Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk? Klik hier voor de online vrijwilligersvacaturebank!

Als sociaal makelaars helpen wij bewoners om activiteiten te organiseren in de buurt. Wij bieden ondersteuning bij het vinden van oplossingen voor gesignaleerde problemen, of wij brengen u in contact met organisaties die u verder kunnen helpen. Onze ondersteuning is tijdelijk, totdat u als bewoner(s) zelf verder kunt.

Wilt u vrijwilligerswerk gaan doen, dan bent u bij ons van harte welkom. Wij geven u graag advies en/of tips voor het vinden van passend vrijwilligerswerk. U kunt ook een kijkje nemen op onze vacaturebank en reageren op een divers aanbod van vacatures bij verschillende organisaties. Via de vacaturebank kunt u direct solliciteren bij de betreffende organisatie. Wij helpen bij het vinden van de passende vrijwilligersvacature, bij ons of bij een andere organisatie. 

Lief & Leedstraat

Een Lief & Leedstraat is een straat waar buren naar elkaar omkijken en aandacht geven aan degene die dat nodig hebben. Hiervoor wordt een klein budget beschikbaar gesteld per straat om iets van te regelen. Meer informatie? Klik op de onderstaande knop en neem contact met ons op!

Bekijk nu alle Lief & Leedstraten in Nederland hier!

logo L&L transparant.png

Digitaal inloopspreekuur

Vrijwilligers helpen met vragen over computer, smartphone en tablet. Tijdens het spreekuur kunt u zonder afspraak terecht bij één van onze vrijwilligers. Er zitten geen kosten verbonden aan deze dienst.

 

Elke woensdag van 10.00 tot 12.30 uur in de Bibliotheek AanZet in Het Kruispunt. 

Elke dinsdag van 13:30 tot 16:00 uur in Bibliotheek AanZet 't Plein in Carnisselande. 

Buurtkamer Vrijenburg

Het is zover! Buurtkamer Vrijenburg is mag open voor activiteiten en dat is natuurlijk reden voor gebak! Zowel de vrijwilligers als de bezoekers vinden het fijn dat zij weer, in navolging van de regels, bij elkaar mogen komen.

 

In Buurtkamer Vrijenburg is nog ruimte voor nieuwe activiteiten, zowel overdag, in het weekend als in de avond. Denk hierbij aan creatieve activiteiten en spelactiviteiten die u graag met een groep bewoners wilt doen maar waar u zelf de ruimte niet voor heeft. Ook het bij elkaar komen van een groep bewoners met een gedeelde interesse onder het genot van een kopje koffie behoort tot de mogelijkheden. Vindt u het leuk om als vrijwilliger een activiteit in de Buurtkamer te organiseren? Neem contact op via wenv@kijkopwelzijn.nl. U kunt ook bellen naar 0180 691 800 en vragen naar Ciska de Paauw of Esther Naaijen. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Bekijk het huidige programma hier!

Eenzaamheid

Samen met heel veel andere organisaties zetten wij ons in tegen eenzaamheid. Voelt u zich wel eens eenzaam? Of wilt u als bewoner of organisatie iets doen tegen eenzaamheid? Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

Activiteiten in je eigen buurt 

Zelf iets organiseren voor uw straat, buurt of wijk? Klik hieronder voor meer informatie. Wij denken graag mee, brengen u in contact met de juiste personen en helpen eventueel met een kleine, financiële bijdrage.

#5.png

Openstaande vacatures

#30.png

Drukwerk Barendrecht

Sinds 2020 is er een samenwerking tussen KijkopWelzijn en De Bondt grafimedia communicatie. Op zoek naar een maatschappelijke partij voor uw kopiewerk of repro opdracht? Alle bedrijven, organisaties en verenigingen kunnen terecht bij Drukwerk Barendrecht. Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

Logo De Bondt.jpg
#3.png

Barendrechts Beste

Heb je een idee voor het organiseren van een mooie sociale activiteit? Of organiseer je die al en wil je die verder uitbreiden? Vul dan het aanmeldformulier van Barendrechts Beste in en stuur het naar wenv@kijkopwelzijn.nl