top of page

Eenzaamheid

Samen doorbreken wij het taboe
#2.png

Eenzaamheid

Eenzaamheid doet zich in verschillende gradaties voor; zo ook de invloed ervan op de gezondheid en het welbevinden van degenen die hiermee te kampen hebben. Het kan leiden tot gezondheidsrisico’s (zowel fysiek als mentaal) en uiteindelijk tot een vicieuze cirkel waarbij de gevolgen de eenzaamheid verder versterken.

 

De gemeente Barendrecht wil deze trend keren en heeft zich daarom gecommitteerd aan het landelijke actieprogramma ‘Een tegen Eenzaamheid’. In de kern betekent dit dat we met zoveel mogelijk partijen uit de samenleving willen samenwerken bij het tegengaan van eenzaamheid. Met als gewenst resultaat dat het aantal mensen in Barendrecht dat zich eenzaam voelt afneemt en/of de mate waarin zij zich eenzaam voelen daalt.

Wij zijn er voor u

Ervaart u zelf gevoelens van eenzaamheid? Dat kan iedereen overkomen. Jong en oud, met of zonder partner, bij mensen met een groot sociaal netwerk of mensen zonder dit netwerk. Wij kunnen u helpen. Neem contact op via bovenstaande gegevens en wij komen zo snel mogelijk bij u terug. Dit kan door bij u langs te komen voor een kop koffie, samen met u naar een activiteit te gaan of gewoon eens te luisteren naar uw verhaal.

Akkoord tegen Eenzaamheid

Diverse organisaties zetten in 2020 hun handtekening onder het Akkoord tegen Eenzaamheid. Hiermee geven deze organisaties aan dat eenzaamheid op de agenda staat, dat zij het bespreekbaar maken en indien mogelijk actie ondernemen om eenzaamheid te bestrijden. Vindt u eenzaamheid ook een probleem dat verholpen moet worden? Teken het akkoord en sluit aan bij de volgende bijeenkomst. Samen doorbreken we het taboe. 

Podcast eenzaamheid: in samenwerking met radio Exxact hebben wij twee podcasts opgenomen over eenzaamheid. Deze zijn te luisteren via Spotify. Klik om te luisteren op de onderstaande knoppen.

Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk? Klik hier voor de digitale vrijwilligersvacaturebank!

Voor jongeren die zich weleens eenzaam voelen, zijn er tweewekelijkse bijeenkomsten onder leiding van een van onze jongerenwerkers. Neem contact op voor meer informatie!

Er bestaat een online test welke eenvoudig advies geeft op basis van hoe eenzaam u bent. De test is anoniem, duurt ongeveer tien minuten en de gegevens worden niet opgeslagen of bewaard. Enkel om u inzicht te geven en eventueel actie te laten ondernemen. Klik hieronder en ga naar de test. 

Deze organisaties gingen u al voor

Gemeente Barendrecht (2).png
1547481261670.png
1556783580437.png
pcob.png
logo-kbo-2010-websiteversie[1].jpg
logo (1).png

Kijk ook eens op de landelijke actiepagina over eenzaamheid. Hier vindt u heel veel informatie en tips tegen eenzaamheid.

download (2).png
logo-vwn@2x.png
16032018090138_O_logo_theater.png
logo (2).png
Stichting Hof van Eden
bottom of page