top of page

Bewonersinitiatief

Voor wie zelf iets wil organiseren
#11.png
#30.png

Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk? Klik hier voor de digitale vrijwilligersvacaturebank!

Als sociaal makelaars helpen wij bewoners om activiteiten te organiseren in de buurt. Ook bieden wij ondersteuning bij het vinden van oplossingen voor gesignaleerde problemen, of wij brengen u in contact met organisaties die u verder kunnen helpen. Onze ondersteuning is tijdelijk, totdat u als bewoner(s) zelf verder kunt.

Vormen van ondersteuning

Wij kunnen op verschillende manieren ondersteunen. Om deze mogelijkheden te bespreken, kunt u een afspraak maken met een van de sociaal makelaars. Zo hebben wij een groot netwerk met verschillende partijen die u mogelijk kunnen helpen. Ook hebben wij veel contact met de gemeente, weten wij diverse locaties binnen Barendrecht waar een activiteit plaats kan vinden, hebben wij collega's die bijvoorbeeld iets kunnen betekenen voor jongeren of ouderen en kunnen wij helpen met een kleine, financiële bijdrage. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld kosteloos statafels en partytenten lenen. Ook hiervoor kunt u contact met ons opnemen.

Criteria

Er zijn diverse criteria waaraan u moet voldoen om ondersteuning te krijgen bij uw bewonersinitiatief.

 • Het initiatief is in Barendrecht.

 • De initiatiefnemer(s) woont (wonen) zelf in de wijk waar het initiatief plaatsvindt.

 • Het initiatief wordt met andere bewoners uitgevoerd.

 • Het initiatief wordt naast de initiatiefnemer gedragen door minstens twee medebewoners, zij tekenen ook mee op het aanvraagformulier.

 • De bijdrage wordt door de initiatiefnemer(s) van te voren bij KijkopWelzijn/Wijk- en Vrijwilligerswerk aangevraagd.

 • Iedereen moet mee kunnen doen of er gebruik van kunnen maken.

 • Het initiatief mag geen politieke of religieuze activiteit zijn of tegen het beleid van de gemeente ingaan.

 • Aanvragen van (profit of non-profit) organisaties voor het organiseren van een activiteit worden niet in behandeling genomen/gehonoreerd.

 • De bijdrage mag niet gebruikt worden voor de aanschaf van apparatuur (zoals bijvoorbeeld: mobiel, video, computer, naaimachine, keukenapparatuur, etc.) Huren of lenen van materiaal is wel toegestaan.

 • De bijdrage mag gebruikt worden voor eten en/of drinken mits het iets toevoegt aan de activiteit.

 • De bijdrage mag niet gebruikt worden voor vergoedingen en/of attenties voor de initiatiefnemer(s).

 • Het toegekende budget wordt na indiening van een declaratieformulier (van KijkopWelzijn) voorzien van de originele nota’s/bonnen van de gemaakte kosten, overgemaakt.

 • Het is mogelijk om meerdere keren per jaar een budget aan te vragen, dit tot een maximum van € 250,00 per jaar voor alle activiteiten.

Proces

Het aanvraagformulier dient door de initiatiefnemer en twee medebewoners te worden ondertekend en vervolgens opgestuurd te worden naar KijkopWelzijn. Binnen één week na binnenkomst van het aanvraagformulier zal de initiatiefnemer reactie ontvangen van de Sociaal Makelaar. Na afloop dient u binnen één week nadat het bewonersinitiatief heeft plaatsgevonden het ingevulde en ondertekende declaratieformulier incl. originele bonnen in te leveren bij Wijk- en Vrijwilligerswerk. Met het declaratieformulier ontvangen wij ook het ingevulde evaluatieformulier retour.

Financiële bijdrage

Een bewonersinitiatief indienen? Gebruik het onderstaande aanvraagformulier. U ontvangt binnen een week een reactie van ons.

Kosten declareren

De activiteit afgerond? Gebruik onderstaand declaratieformulier om de toegezegde kosten te declareren.

Evaluatie

Activiteit achter de rug? Wij horen graag hoe het is geweest! Gebruik hiervoor onderstaand evaluatieformulier.

De Sociaal Makelaars

Hulp nodig met de aanvraag? Neem dan contact met ons op.

Hoe dien ik een aanvraag in.png
bottom of page