top of page

MANTELZORG ADVIESPUNT

Lokaal en persoonlijk

Dit kunt u verwachten van het Mantelzorg Adviespunt:

Het Mantelzorg Adviespunt ondersteunt mensen die langdurig en intensief voor iemand zorgen, ook wel mantelzorgers genoemd.

 

Hierdoor ligt overbelasting op de loer. Wij zijn erop gericht dat u de zorg kunt volhouden en om overbelasting te voorkomen. Dit doen wij door individuele ondersteuning te bieden en cursussen en activiteiten te organiseren.

 

Wij hopen u dit jaar weer te zien op een van onze groepsactiviteiten of te spreken tijdens een persoonlijk gesprek, u kunt ook aansluiten bij een van onze trainingen of cursussen die wij voor u organiseren. Ook dit jaar staat er weer genoeg op het programma. Via de maandelijkse nieuwsbrief zullen wij u op de hoogte houden van onze activiteiten.

Op de startpagina van deze website kunt u zich hiervoor aanmelden.

Mantelzorg 1.jpg

Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)

De gemeente geeft ondersteuning thuis via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

Alle belangrijke informatie leest u via deze knop:

U kunt de Pluim weer aanvragen

We kunnen u als mantelzorger niet missen in onze samenleving. Met hulp van mantelzorgers kan iedereen zo lang mogelijk meedoen in de maatschappij. De gemeente Barendrecht geeft u daar graag een Pluim voor!

Huisbezoek of consult

Heeft u vragen over het mantelzorgen, of wilt u graag met een van de consulenten een gesprek? Neem dan contact op via de onderstaande knop. Wij nemen dan contact met u op om te bepalen of een telefonisch gesprek voldoende is, of dat we bij u thuis langskomen.

Activiteiten

Wij organiseren regelmatig leuke activiteiten voor mantelzorgers. Deze 'respijtarrangementen' zorgen ervoor dat u als mantelzorger even tijd voor uzelf heeft. Denk aan uitstapjes, workshops of andere leuke activiteiten. Kijk in onze agenda voor de aankomende activiteiten.

Respijtzorg

Respijtzorg neemt tijdelijk een aantal taken van de mantelzorger uit handen. Denk aan een wandeling, een boodschap doen of simpelweg gezelschap houden als daar behoefte aan is. De mantelzorger heeft dan even tijd voor zichzelf. Neem contact op voor meer informatie via bovenstaand
e-mailadres.

Jonge Mantelzorg 

Jonger dan 23 jaar en zorg je voor een familielid (ouders, broertjes of zusjes)? Dan ben je een jonge mantelzorger.

Wil je daar eens over praten? Neem dan contact op met onze jongerencoaches. 

Werkende Mantelzorgers

Een op de vier Nederlanders combineert mantelzorg met een betaalde baan. Dit is voor velen van hen zwaar, waardoor overbelasting dreigt. Het aantal werkende mantelzorgers zal de komende jaren alleen maar toenemen. De combinatie werk en mantelzorg is echter vaak lastig, omdat werktijden en zorgtaken elkaar overlappen. Dit kan leiden tot bijvoorbeeld overbelasting, uitval op het werk, financiële problemen of minder goede mantelzorg. 

Het mantelzorg adviespunt kan u advies geven en eventueel doorverwijzen.

Dagbesteding

Soms is dagbesteding een juiste manier om uw mantelzorgtaken te verlichten.

Neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden

de Pluim

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de samenleving. Daarom geeft de gemeente Barendrecht één keer per jaar alle mantelzorgers een Pluim van 100 euro. Dit bedrag is vrij besteedbaar. Mantelzorgers hoeven hem alleen aan te vragen. Zodra de aanvraag periode ingaat, komt hier meer informatie over de Pluim te staan.

#20.png
bottom of page