top of page

MANTELZORG ADVIESPUNT

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers
#20.png

Het Mantelzorg Adviespunt ondersteunt mensen die langdurig en intensief voor iemand zorgen, ook wel mantelzorgers genoemd. Deze zorg verleent u aan iemand die belangrijk voor u is (ouders of kinderen, buren of goede vrienden). In Nederland geeft 1 op de 3 inwoners mantelzorg en combineert 1 op de 4 werknemers deze zorg met werk. Hierdoor ligt overbelasting op de loer. Wij zijn erop gericht dat u de zorg kunt volhouden en om overbelasting te voorkomen. Dit doen wij door individuele ondersteuning te bieden en cursussen en activiteiten te organiseren. U kunt zich hiernaast registeren voor onze nieuwsbrief, zodat u regelmatig updates ontvangt over wat wij organiseren.

Huisbezoek of consult

Heeft u vragen over het mantelzorgen, of wilt u graag met een van de consulenten een gesprek? Neem dan contact op via de onderstaande knop. Wij nemen dan contact met u op om te bepalen of een telefonisch gesprek voldoende is, of dat we bij u thuis langskomen.

Activiteiten

Wij organiseren regelmatig leuke activiteiten voor mantelzorgers. Deze 'respijtarrangementen' zorgen ervoor dat u als mantelzorger even tijd voor uzelf heeft. Denk aan uitstapjes, workshops of andere leuke activiteiten. Kijk in onze agenda voor de aankomende activiteiten.

Respijtzorg

Respijtzorg neemt tijdelijk een aantal taken van de mantelzorger uit handen. Denk aan een wandeling, een boodschap doen of simpelweg gezelschap houden als daar behoefte aan is. De mantelzorger heeft dan even tijd voor zichzelf. Neem contact op voor meer informatie via bovenstaand mailadres.

jack-finnigan-M9EctVUPrp4-unsplash.jpg
Inschrijven voor de nieuwsbrief?

Dankjewel!

Klik op de knop hieronder voor het online platform voor mantelzorgers - met alle relevante informatie binnen Barendrecht!

Jonge Mantelzorg 

Jonger dan 23 jaar en zorg je voor een familielid (ouders, broertjes of zusjes)? Dan ben je een jonge mantelzorger, supergoed! Wil je daarover eens praten? Neem dan contact op met onze jongerencoaches. 

bottom of page