top of page

Hulp & Ondersteuning

Huisbezoeken, vervoersmogelijkheden en de boodschappendienst
#23.png

Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk? Klik hier voor de digitale vrijwilligersvacaturebank!

Inschrijven voor nieuwsbrief?

Dankjewel!

Het Ouderenwerk biedt hulp en ondersteuning aan voor senioren in Barendrecht. Dit kan bijvoorbeeld door een fysiek of telefonisch gesprek. Daarbij bieden de ouderenadviseurs een luisterend oor, denken mee wanneer u dat wilt en adviseren indien nodig. Ook bieden wij vervoersmogelijkheden, zorgt de Kruidenier Koerier voor boodschappen en zijn binnen KijkopWelzijn andere mogelijkheden voor ondersteuning.

Huisbezoek of consult

Heeft u vragen over het ouder worden, uw huidige woonsituatie of behoefte aan een gesprek? Neem dan contact op met ons. Wij bespreken met u wat het beste is. Dit kan zijn dat wij langskomen, de vragen telefonisch afhandelen of u doorsturen naar de juiste partij.

ANWB AutoMaatje

Door ANWB AutoMaatje kunnen inwoners weer meedoen. Vrijwilligers vervoeren plaatsgenoten tegen een geringe vergoeding. Bel 0180 626 400 (maandag-, woensdag- en vrijdagochtend) voor meer informatie of om een rit aan te vragen.

Boodschappendienst

De Kruidenier Koerier bestaat uit een groep vrijwilligers die voor u de boodschappen opnemen, halen en bezorgen. U betaalt hiervoor € 3,00 bezorgkosten. De Kruidenier Koerier is bedoeld voor ouderen die niet zelf in staat zijn boodschappen te doen en een klein netwerk hebben. Als u hiervoor in aanmerking wilt komen, kunt u contact opnemen via 0180 611 554 of mailen naar kruidenierkoerier@kijkopwelzijn.nl.

Vraagwijzer

Heeft u vragen over zorg, wonen, welzijn, inkomen of een ander onderwerp? Vraag het aan de Vraagwijzer. De consulenten denken met u mee bij het vinden van een oplossing. Klik hieronder voor meer informatie over de Vraagwijzer.

Mantelzorg Adviespunt

Zorgt u voor uw naaste? Dat kan uw partner zijn, maar ook een buurman of -vrouw, ouder of kind. Dat kan soms erg intensief zijn. Wellicht bent u mantelzorger. Klik hieronder voor meer informatie over ons Mantelzorg Adviespunt.

Eenzaamheid

Ervaart u gevoelens van eenzaamheid? Dat kan iedereen gebeuren: jong en oud, met of zonder partner, met of zonder groot sociaal netwerk. Klik op de knop hieronder om te zien wat wij doen tegen eenzaamheid.

bottom of page