top of page

Barendrechts

Sportgala

2023

Barendrechts Sportgala 2023

Traditiegetrouw huldigt de gemeente Barendrecht haar kampioenen tijdens het lokale sportgala. Dit jaarlijks terugkerend evenement staat in het teken van sporters en/of sportploegen welke een bijzondere prestatie hebben geleverd. Een sportprestatie kan het behalen van een kampioenschap zijn, het behalen van eremetaal op bijvoorbeeld en Nederlands kampioenschap of een uitzonderlijke sportprestatie op landelijk niveau. Ook is er binnen het sportgala aandacht voor de sportvrijwilliger en de sportcoach.

U kunt niemand meer aanmelden voor het Sportgala, de nominaties zijn gesloten. De volgende teams, vrijwilligers en sporters zijn genomineerd:

Sportman van het jaar: Rikkert van der Ree (CAV Energie) en Jaimy Voogt (CAV Energie)

Sportvrouw van het jaar: Marlou de Kleijn (BV Binnenland), Louisa Brit (GVB Barendrecht) en Lindsey Faken (CAV Energie)

Sportploeg van het jaar: Hockeymannen (HCB), Volleybaldames (CVV Spirit) en Heren BVV O-19 (BVV Barendrecht)

Meest belovende sporter: Imara Schutten (BVV Barendrecht), Dani Loonstra (Drechtsteden) en Shanti van Iwaarden (GVB Barendrecht)

Sportcoach van het jaar: Jakline Jak (ZPB H&L Productions), Pieter Mourik (Lokomotief Rijswijk) en Jos Vermeulen (HCB)

Gehandicapte sporter van het jaar: Johan van der Pols (BVV Barendrecht) en G voetbal G1 (BVV Barendrecht)

Sportvrijwilliger van het jaar: Jan Kees (ZPB Waterpolo), Wim van der Hoek (BV Binnenland), Pieta Verhoef (Savosa), Aad Vermasen (Biljart Barendrecht), Leo Tol (VV Smitshoek), Harry Spermon (TVB Barendrecht), Astrid Terlouw (Dance Barendrecht), Peter de Visser (CAV Energie), Rene Faber (Bridgeclub Sans Atout), Ruben Visser (KV Vitesse)

 

Het Sportgala 2023

Het Sportgala 2023 is op vrijdag 9 juni in Theater Het Kruispunt. De inloop is om 19.00 uur en we starten om 20.00 uur. Het Sportgala duurt tot 21.30 uur. De organisatie is in handen van KijkopWelzijn, gemeente Barendrecht en het Sportcafé Barendrecht. Tijdens het Sportgala worden de winnaars bekend gemaakt. De winnaars worden gekozen uit alle binnengekomen aanmeldingen door een vijfkoppige jury. Zij nomineren twee weken voorafgaand aan het gala per categorie drie personen/teams. Indien de kwaliteit onvoldoende is, kan de jury beslissen minder genomineerden op te roepen of helemaal niemand te kiezen. De jury bestaat uit een onafhankelijke selectie van vijf oud sporters en/of sportbestuurders welke bekend zijn met het lokale sport- en verenigingsleven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wouter van der Pas via w.pas@kijkopwelzijn.nl of 06 22036836.

Oud winnaars

Wie gingen er de voorgaande jaren met de eretitel vandoor? Klik hieronder om een lijstje met oud winnaars te zien.

Sportgala programma.png
bottom of page