top of page

ANWB AutoMaatje brengt je naar de vaccinatielocatieBARENDRECHT- ANWB Automaatje vervoert mensen die minder mobiel zijn. Dit doen zij ook voor mensen die een oproep hebben ontvangen voor de boostervaccinatie tegen corona en niet weten hoe men op de priklocatie moeten komen.


Tegen een kilometervergoeding van 30 cent worden mensen door een vrijwillige chauffeur uit de buurt naar de plek van bestemming en weer terug naar huis gebracht. “Voor sommige ouderen is het een punt van zorg hoe ze op de plek van bestemming komen”, zegt Marlies Burger van KijkopWelzijn, waar de coördinatie van ANWB AutoMaatje is ondergebracht: „Met deze ritten zorgen we voor geruststelling over het vervoer naar de priklocaties. Als iemand een vervoersprobleem heeft om naar de priklocatie te komen kan ANWB AutoMaatje een uitkomst zijn.”

Deelnemers van de vervoerservice hoeven geen lid te zijn van de ANWB. Ze moeten wel inwoner van de gemeente Barendrecht zijn. Tijdens het eerste telefoontje is er een gesprekje om de persoonlijke situatie in kaart te brengen. Daarna wordt de rit ingepland waarbij wordt gezocht naar een chauffeur die het dichtst in de buurt woont en tijd heeft.

Wie voor de boostervaccinatie een beroep wil doen op deze service, kan zich telefonisch aanmelden bij ANWB AutoMaatje Barendrecht, 0180-626400. Dat kan op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur.


Chauffeurs die zich als vrijwilliger willen aanmelden, kunnen dit nummer ook bellen. Bij het vervoer worden de coronamaatregelen van het RIVM gevolgd. Mondkapjes zijn dus verplicht en de voertuigen worden na elke rit ontsmet.

56 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page