top of page

Bent u mantelzorger? Vraag dan de Pluim aan


Mantelzorgers zijn onmisbaar in de samenleving. Daarom geeft de gemeente Barendrecht alle mantelzorgers een Pluim van 100 euro. Dit bedrag is vrij besteedbaar. Mantelzorgers hoeven hem alleen aan te vragen. U kunt de Pluim aanvragen tot en met 31 Oktober. De Pluim voor Mantelzorgers is een blijk van waardering voor de langdurige en intensieve zorg die mantelzorgers geven.


U komt in aanmerking wanneer:

  • u voor een inwoner van de gemeente Barendrecht zorgt deze zorgontvanger beperkt is, bijvoorbeeld (chronisch) ziek, lichamelijk of verstandelijk beperkt, psychisch ziek of verslaafd

  • u daar niet voor betaald krijgt

  • u dit meer dan 8 uur per week en voor minimaal drie maanden doet

  • u een sociale relatie met de zorgontvanger heeft

  • uw zorgontvanger zonder uw mantelzorg meer professionele zorg nodig heeft

De Pluim voor Mantelzorgers vragen mantelzorgers én zorgontvangers samen aan.


U kunt als mantelzorger één keer per jaar een Pluim aanvragen. Een zorgontvanger kan met maximaal 3 mantelzorgers een Pluim aanvragen. Iedere mantelzorger moet aan alle criteria voldoen. U kunt het aanvraagformulier invullen via www.barendrecht.nl/pluim of www.kijkopwelzijn.nl.

Was u vorig jaar ook al mantelzorger en is er in uw situatie en/of van uw zorgontvanger niets veranderd? Dan hoeft u geen actie te ondernemen.


Meer informatie Twijfelt u of u mantelzorger bent of heeft u een andere vraag? Dan kunt u contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg van KijkopWelzijn via 0180-691 801 of mantelzorg@ kijkopwelzijn.nl.


112 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page