top of page

Bijeenkomst voor vrijwilligers van AutoMaatje in het teken van Eenzaamheid.


AutoMaatje Barendrecht houdt drie keer per jaar bijeenkomsten waarbij alle betrokken vrijwilligers samenkomen. Tijdens deze bijeenkomsten wordt besproken hoe het gaat met AutoMaatje Barendrecht, waar chauffeurs en/of planners tegenaan lopen in hun diensten voor AutoMaatje en wordt er vaak een thema besproken.


Zo zijn de chauffeurs en planners eerder getraind in goed omgaan met dementie en hebben zij uitleg en training gehad over hoe zij als chauffeur, inwoners ergonomisch verantwoord in en uit de auto kunnen helpen.


Eind november stond de bijeenkomst met betrokken vrijwilligers in het teken van het thema eenzaamheid. Als chauffeurs en planner van AutoMaatje Barendrecht komen zij mogelijk in contact met inwoners die in meer of mindere mate een vorm van eenzaamheid kunnen ervaren. De vrijwilligers willen inwoners hierbij kunnen helpen mits de inwoner dit zelf ook wil.


Tijdens de bijeenkomst leerden zij wat eenzaamheid is en welke vormen er van eenzaamheid zijn. Ook erg belangrijk: hoe zij inwoners kunnen helpen om het onderwerp bespreekbaar te maken en mogelijke stappen te zetten richting ondersteuning op dit gebied.


Miranda Groen, voorlichter eenzaamheid van KijkopWelzijn, heeft tijdens de bijeenkomst meer verteld over eenzaamheid.


Wilt u zelf meer informatie over eenzaamheid om in gesprek te gaan met Miranda over dit onderwerp? Zij is bereikbaar via m.groen@kijkopwelzijn.nl of via het algemene telefoonnummer van KijkopWelzijn: 0180-691800

28 weergaven0 opmerkingen

ความคิดเห็น


bottom of page