top of page

Join Us gaat gewoon door!


BARENDRECHT- Join us helpt jongeren die zich eenzaam voelen met het maken van vrienden. In Barendrecht voelt 9% van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar zich chronisch eenzaam. Deze jongeren voelen zich dag-in-dag-uit alleen en weten niet hoe ze dat moeten veranderen. Join us brengt hier verandering in door jongeren samen te brengen en hen te helpen sociaal sterker te worden! Zeker tijdens deze moeilijke coronatijd voelen jongeren zich vaker eenzaam.


Join Us is landelijk project uitgevoerd door het Jeugd- en Jongerenwerk van KijkopWelzijn. Het Jongerenwerk helpt jongeren die het lastig vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten. In Barendrecht zijn er twee groepen gestart. Een voor jongeren van 12 tot 18 jaar en een voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Iedere twee weken ontmoeten de jongeren elkaar bij BLOK0180. Samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Denk aan gamen, films kijken, spelletjes doen of externe activiteiten. Zo staat er vlak voor de kerstvakantie een heerlijk kerstdiner op het programma. Tijdens de avonden zijn er ervaren jongerenwerkers aanwezig die de jongeren helpen met het verbeteren van hun sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld. Er zijn nog steeds plekken vrij binnen de 12-18 als ook de 18-25 groep.


“Ik vond het spannend om naar Join us te gaan. En ook een beetje stom!”, zegt Lisa (17 jaar) uit Tilburg waar het programma al van start is. Ze vertelt: “Voordat ik naar Join us ging had ik geen vrienden. Ik wilde dat wel graag, maar wist niet hoe ik het moest aanpakken. Tot ik hoorde van Join us. Ik vond het een beetje stom om te gaan. Ik had toch geen probleem? Gelukkig ben ik gegaan. Ik voel me prettig in de groep en heb er leuke vrienden ontmoet waarmee ik afspreek, ook buiten Join us.”

Ben je nieuwsgierig naar Join us? Iedereen is van harte welkom! Jongeren kunnen zich gratis aanmelden via de website www.join-us.nu. Heb je vragen? Dan kun je ook contact opnemen via jongerenwerk@kijkopwelzijn.nl. De eerste bijeenkomst zal plaats vinden begin oktober.

10 weergaven0 opmerkingen
bottom of page