top of page

Kom schilderen in de buurtkamer

BARENDRECHT – Elke woensdagochtend komt de Schilderclub in Buurtkamer Vrijenburg bij elkaar. Onder de enthousiaste begeleiding van Thea Duijnisveld wordt er niet alleen geschilderd, maar is er ook tijd voor een praatje en een kop koffie. Vrijwilliger Thea Duijnisveld: “Ik schilder al jaren en heb ook veel workshops gegeven. Toen alles na Corona weer ging opstarten, besloot ik dat het tijd was voor iets anders. Daarom ging ik op zoek naar vrijwilligerswerk. Op aanraden van Esther Naaijen, Sociaal Makelaar van KijkopWelzijn, heb ik toen de Schilderclub opgezet. Dat is erg leuk! Iedere woensdagochtend komen de deelnemers van 9.30 tot 12.00 uur in de buurtkamer bij elkaar en nemen hun eigen schilderspullen mee. Maar voordat we beginnen met schilderen, praten we eerst even bij en drinken we een kop koffie. Die gezelligheid is heel belangrijk!”. “We zouden het leuk vinden als er meer mensen bijkomen. Jong, wat ouder, veel talent of iets minder, dat maakt niets uit. Het gaat er vooral om dat we met elkaar creatief bezig zijn. Dat hoeft niet alleen schilderen te zijn, ook bijvoorbeeld kaarten maken is mogelijk. En waar nodig, kan ik de mensen helpen. Dan zoeken we samen ter inspiratie naar voorbeelden op Pinterest. Zelf vind ik schilderen erg leuk en ik vind het fijn als ik mijn kennis kan doorgeven aan anderen. Dat ik mensen verder kan helpen, waardoor ze er nog meer plezier in krijgen om iets moois te maken. Dat ze zich verbazen en zeggen: ‘Dat ik dat kán!’. Maar waar het vooral om gaat is de gezelligheid, het samen zijn en met elkaar lachen. Vaak vinden de deelnemers het jammer, dat het al tijd is om naar huis te gaan.” Deelname aan de Schilderclub is gratis. Voor wie het leuk lijkt mee te doen: kom op woensdagochtend eens langs in Buurtkamer Vrijenburg. Wilt u liever eerst informatie, stuur dan een mail naar KijkopWelzijn of bel naar nummer 0180 691802.


103 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page