top of page

Lancering Andersom Magazine

BARENDRECHT – Afgelopen dinsdag 5 juli was het dan zo ver. De tweede editie van het Andersom Magazine werd gelanceerd in BLOK0180. De jongeren zorgden deze avond voor een mooi programma. Zo was er een optreden van redactielid Dani samen met danser Hassani, brachten redactieleden Flynn en Demi prachtige liedjes ten gehore en vond er een heuse fashion show plaats met vintage items ingekocht door Sihem en Linde.


De afgelopen maanden hebben 12 jongeren tussen de 14 en 18 jaar keihard gewerkt om dit magazine te maken. Workshops columns schrijven, fotografie en vormgeving hebben geresulteerd in een heel mooi glossy magazine. Vol met toffe interviews, spannende artikelen en te gekke fotografie. Aan de inhoud is te zien dat de jongeren écht een eigen mening hebben en deze durven te tonen. De lezers krijgen een frisse blik op hun woonplaats en de – soms onverwachte – invalshoek zorgt ervoor dat de lezer dingen net wat anders(om) gaat zien.


Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Dineke van Meeuwen, bedenker van Verse Grond. Verse Grond bestrijkt een gebied van ongeveer één hectare en ligt direct naast Station Barendrecht. In de toekomst wordt dit een groene en duurzame woon-, leef- en werkplek. Vervolgens werden de eerste magazines uitgedeeld aan alle aanwezigen.

Het magazine is een samenwerking tussen Stichting Kruispunt Live, Bibliotheek ’t Plein en het Jeugd- en Jongerenwerk van KijkopWelzijn en wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het magazine is gratis verkrijgbaar bij onder andere Bibliotheek ‘t Plein en Bibliotheek Het Kruispunt, BLOK0180, Het Kruispunt en de scholen Dalton Lyceum, Portus Groene Hart, OZHW Groencollege en Focus Beroepsacademie.


Volgende editie ook onderdeel zijn van de redactie? Stuur een mail of een DM via Instagram @jongerenwerkbarendrecht.


32 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page