top of page

Met ANWB AutoMaatje naar de dokter, kapper of het stembureau

Kent u ANWB AutoMaatje al? Dit is een vervoerservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. U betaalt alleen een onkostenvergoeding van 30 cent per gereden kilometer aan de chauffeur. Het vervoer beperkt zich niet tot een bezoek aan het ziekenhuis of de fysiotherapeut. De vrijwilligers bij ANWB AutoMaatje brengen u ook naar de kapper of een winkel. En ook naar een stembureau tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart.


Gebruikmaken van ANWB AutoMaatje is eenvoudig en verloopt via KijkopWelzijn. Wilt u een rit maken? Vraag die dan minimaal 2 werkdagen ervoor aan. Dit kan door op maandag, woensdag of vrijdag tussen 09.00 uur en 12.00 uur te bellen naar 0180 626 400. Mailen kan natuurlijk ook.


Hoe werkt het verder?

Zit er meer dan een uur tussen de heen- en terugrit? Dan worden er afspraken gemaakt wanneer de chauffeur weer klaarstaat voor de terugreis. Hierna wordt een geschikte vrijwilliger gezocht die u, op het door u gewenste moment, kan rijden. U wordt teruggebeld als er een vrijwilliger beschikbaar is en op de hoogte gebracht van de globale onkostenvergoeding voor de rit. De onkostenvergoeding van 30 cent per kilometer wordt gerekend vanaf het huis van de vrijwilliger en met eventuele parkeerkosten vermeerderd. Op het afgesproken tijdstip meldt de vrijwilliger zich bij u. Na de rit betaalt u rechtstreeks aan de vrijwilliger.
45 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page