top of page

Nationale Diabetes Challenge nu ook in Barendrecht. Marjolein en Lineke vertellen je er alles over.
Vanaf 23 april kun je je ook in Barendrecht aansluiten bij de Nationale Diabetes Challenge.

We vragen initiatiefnemer Marjolein Streur en medeorganisator Lineke Reuvekamp wat de challenge precies inhoudt en voor wie de challenge is bedoeld.

 

Marjolein is van oorsprong fysiotherapeut en is nu al tien jaar leefstijlcoach, geef les aan Lineke in leefstijlcoaching en dacht: die moet ik hebben voor mijn idee. "Het komt niet vaak voor dat ik iemand zie die nog energieker is dan ik me voel, dus dat komt helemaal goed."

 

Bewust Barendrecht 

Een poosje daarvoor had ze een idee gekregen. Na een interview met Bas van der Goor (initiatiefnemer van de challenge) wist ze het zeker: de Nationale Diabetes Challenge moet naar Barendrecht komen. De challenge past precies bij de doelen van Bewust Barendrecht.

 

Lineke: "Het thema van sporten, bewegen, gezondheid en leefstijl ligt me nauw aan het hart. Ik wil mensen in beweging krijgen en intrinsieke motivatie stimuleren via coaching. Het is zo gaaf om te zien dat mensen bewegen, leuk gaan vinden. Dat ze de motivatie uit zichzelf gaan halen."

 Na een gesprek met Wouter, buurtsportcoach bij KijkopWelzijn zagen ze: dit is haalbaar en zijn ze aan de slag gegaan.

 

Mensen met allerlei niveaus kunnen meedoen

Tijdens Nationale Diabetes Challenge gaan deelnemers gezamenlijk elke week 3, 5, 10 of 15 kilometer lopen. Mensen met diabetes of een andere (chronische) aandoening, mensen die starten met bewegen of al langer gewend zijn te wandelen; iedereen is welkom. Het idee is dat deelnemers zelf (of met elkaar) daarnaast twee keer per week gaan wandelen.

Marjolein: "We werken met de mensen zelf naar hun eigen doel toe. De motivatie halen deelnemers ook voor een groot gedeelte uit het gezellig met elkaar wandelen. Denk bijvoorbeeld aan het aanmaken van een appgroep, zodat mensen elkaar naast de challenge ook kunnen spreken."

Lineke: "We gaan naast het wandelen, ook oefeningen doen die we aanpassen voor alle niveaus en we willen mensen ook informatie geven over voeding en andere leeftijstijlfactoren. Afsluitend is er ook er ruimte om met elkaar een kopje koffie of thee te drinken."

 

Kick-off op 23 april

Op 23 april is er een kick-off bijeenkomst in BLOK0180 aan de Haarspitwei 9 tussen 15:00 en 18:00. Daar gaan Marjolein en Lineke je alles vertellen over de Nationale Diabetes Challenge in Barendrecht. Hier kunnen geïnteresseerde bezoekers besluiten of ze zich willen aansluiten bij de groep. 

Deze bijeenkomst is gratis, net als de gehele challenge. Bij de challenge hoort ook een afsluitende festival in Arnhem, waar alle landelijke groepen (zo'n 350 gemeenten doen mee) hun prestatie met elkaar vieren.

 

Alleen meedoen met diabetes?

"Een veelgestelde vraag die we krijgen is: kan ik ook meedoen als ik geen diabetes heb? Het antwoord hierop is duidelijk: jazeker! Iedereen is welkom. 'Ik kan het vast niet bijhouden', is geen belemmering. We houden rekening met allerlei soorten mensen, beperkingen en niveaus. Juist mensen die het lastig vinden om aan te sluiten bij een wandelgroep zijn van harte welkom."

 

Meer informatie: Kijk voor meer informatie op: https://www.nationalediabeteschallenge.nl/barendrecht/

 

84 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page