top of page

Programma BREAKOUT voor jongeren van start

Bijgewerkt op: 4 mrt. 2021


BARENDRECHT- Vanaf 10 maart gaat het Jongerenwerk van KijkopWelzijn van start met programma voor kwetsbare jongeren ten gevolgen van de Coronacrisis.


Dat het voor jongeren een zware tijd is, is inmiddels duidelijk. Veel jongeren kampen met problemen als soberheid en eenzaamheid door de maatregelen om te voorkomen dat het Coronavirus zich verspreid. Daarnaast bevinden sommige jongeren zich in een extra lastig pakket door bijvoorbeeld een kwetsbare thuissituatie. Voor deze jongeren organiseert het Jeugd- en Jongerenwerk een ontspannen moment met leeftijdsgenoten.


Het programma is bedoeld voor jongeren tussen de 12 en de 18 jaar. Van te voren wordt een intake met de jongeren gedaan om te kijken waar ze nu staan en waar de Jongerenwerker hen mee kan helpen. ‘We zien dat veel jongeren het nodig hebben om even uit huis te zijn en even iets anders te doen dan naar een scherm turen. Met dit programma willen we voorkomen dat jongeren zich depressief of eenzaam gaan voelen. Daarnaast gaan we natuurlijk samen met de jongeren kijken wat voor activiteiten ze graag willen gaan doen. Het is in ieder geval een moment om even op adem te komen.’ zegt Jongerenwerker Nanouk de Bruin.


Door een intakegesprek te voeren wordt er een zogenaamde nulmeting gedaan waardoor tussentijds en achteraf het effect van het programma kan worden gemeten. De bijeenkomsten vinden plaats op woensdagmiddag van 16:00 uur tot 18:00 uur in BLOK0180.


Aanmelden is verplicht en kan via www.jongerenwerkbarendrecht.nl of stuur een DM op Instagram naar @jongerenwerkBLOK0180.

14 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page