top of page

Stem nu op Barendrechts Beste!


Ondanks een jaar van lockdown naar open up en omgekeerd, is er gelukkig ook goed nieuws te melden! Ook dit jaar zijn er weer bewoners, organisaties en bedrijven geweest die zich, door het organiseren van een sociale activiteit, hebben ingezet om iets voor hun medebewoners te betekenen.

Een vijfkoppige jury heeft zich ‘gebogen’ over een aantal genomineerden voor de titel ‘Barendrechts Beste 2021’ en dit heeft geresulteerd in een top drie. Maar daarmee is Barendrechts Beste nog geen feit want uiteindelijk telt uw stem als inwoner van Barendrecht net zo hard mee. En bepaalt u mede welke initiatief gehonoreerd wordt met een geldprijs, materialen en/of ondersteuning zodat dit ook of nogmaals in 2022 kan plaatsvinden.


Hiervoor kunt u vanaf deze week tot en met 26 januari 2022 online stemmen via www.kijkopwelzijn.nl/barendrechts-beste op één van de volgende drie initiatieven:

Wijkactiviteiten – Diverse bewoners hebben, onder leiding van Rhagnell Fortuin, verschillende activiteiten georganiseerd in en rondom het Griegplantsoen. Zoals tijdens Koningsdag, een EK kidstoernooi tijdens het EK-voetbal en een Halloween Huizenjacht. Met een klein budget, een zeer creatieve geest wisten zij op vele gezichten van kinderen, maar ook volwassenen, een lach te ‘toveren’.


Happyween – onder deze titel werden er tijdens de periode van Halloween op verschillende locaties een reeks evenementen voor kinderen van de basisschool georganiseerd. Sommige kinderen vinden het leuk om Halloween te vieren, maar sommige kinderen ook echt niet. Door Happyween konden kinderen (en hun ouders) griezelvrij genieten van, onder andere, een feestelijke zaterdag in de beide winkelcentra, een kidsmiddag, een lichtjestocht met fanfare door Barendrecht en een slotfeest.

Kerstbuffet – garage Autofer wilde op hun locatie op 2de kerstdag een buffet in feestelijke en muzikale sferen organiseren voor mensen die anders deze dag alleen zouden doorbrengen. Het beloofde een ware traktatie te worden. Autofer had voor de bekostiging van dit mooie initiatief zelf al sponsors geworven en op zaterdag 11 december 2021 een inzamelingsactie gehouden door auto’s te wassen. Helaas kon het kerstbuffet vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan, maar tijdens Pasen hoopt men dit alsnog te kunnen organiseren.


Op 27 januari 2022, de landelijke Dag van de Buurt vindt de uitreiking van Barendrechts Beste 2021 op feestelijke wijze plaats op een nog nader te bepalen tijd en locatie. Kijk voor meer informatie op www.kijkopwelzijn.nl/barendrechts-beste of neem contact op via wenv@kijkopwelzijn.nl.

79 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page