top of page

Succesvolle samenwerking door MQ test

Bijgewerkt op: 26 mrt. 2021


(v.l.n.r) Jeffrey van Veen, Freek Feenstra, Mario Nooitgedagt)


BARENDRECHT- Begin november is gymleerkracht Freek Feenstra van basisschool CBS Groen van Prinsterer begonnen met het afnemen van de MQ test bij kinderen van groep 3 en 4. Deze test brengt in beeld hoe de kinderen motorisch ontwikkeld zijn. Dit deed hij in samenwerking met Buurtsportcoach Jeffrey van Veen en Mario Nooitgedagt, JCR Judo Barendrecht.


Tegenwoordig wordt er veel binnen gespeeld en gegamed, dit zorgt ervoor dat kinderen minder vaardig worden in bewegen. De kinderen die op jonge leeftijd weinig bewegen, zullen zich vervolgens motorisch minder goed ontwikkelen en een grote kans krijgen op overgewicht. Recent onderzoek wijst uit dat er verbanden zijn tussen een goede motorische ontwikkeling en andere belangrijke vaardigheden, zoals sociale vaardigheden, schoolprestaties, fitheid en BMI.


Voor gymleerkracht Freek een reden om hier iets mee te doen. Samen met Jeffrey en Mario maakte zij gebruik van de MQ test, een parcours waar kinderen motorische vaardigheden als balanceren kunnen testen.

Wanneer een test uitwijst dat een leerling onder het gemiddelde scoort, worden er beweeglessen op maat aangeboden door de Buurtsportcoach en Judoleraar. Zij gaan samen met de leerlingen kijken waar ze zich op kunnen ontwikkelen en maken en plan om met de kinderen te gaan bewegen.


In de toekomst is het plan om de MQ test aan meerdere scholen aan te bieden en het ook uit te voeren bij hogere klassen van de basisschool. Een mooie samenwerking tussen school, welzijn en sport!

60 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page