top of page

Tour d’Amour, de belevingswereld van LHBT-ouderen





BARENDRECHT - In alle vrijheid een partner kunnen kiezen, dat was vroeger niet vanzelfsprekend. Zelfs nu is het voor roze ouderen niet altijd makkelijk zichzelf te zijn. Tour d’Amour, op 26 april in De Ontmoeting, laat bezoekers kennismaken met de belevingswereld van LHBT-ouderen.

Lenny Janssen, ouderenadviseur bij KijkopWelzijn: “In Tour d’Amour gaat het om verhalen van vroeger en nu, verteld door auteur Eveline van de Putte die wordt bijgestaan door roze oudere Magda Römgens. Eveline leest levensverhalen voor uit enkele van haar boeken over LHBT-, transgender- en roze ouderen. Daarbij brengt dragqueen Victoria False een ontroerende muzikale boodschap. Zorggroep de Toekomst heeft ervoor gezorgd dat dit verrassende programma naar Barendrecht komt, Reshma Roopram verricht de opening.”

Beter begrip In Tour d’Amour is er de gelegenheid vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Zo is beter te begrijpen hoe de ervaringen van toen bijdragen aan het zwijgen van nu. Diversiteit gaat immers ook over elkaar beter leren kennen en begrijpen. Met het programma wordt aandacht gevraagd seksuele – en genderdiversiteit, aan de hand van de levensverhalen van LHBT-ouderen en bijpassende liedjes. Die levensverhalen staan opgetekend in de boeken van auteur Eveline van de Putte: ‘Nieuwe Namen’ over transgender ouderen en ‘Stormachtig Stil’ over roze ouderen.

Niet geaccepteerd “Wat is er mooier dan de liefde? Zeker wanneer je in alle vrijheid je partner kunt kiezen,” aldus Eveline van de Putte. “Dat was vroeger lang niet altijd vanzelfsprekend: twee geloven op een kussen … Maar ook voor mensen die verliefd werden op iemand van hetzelfde geslacht was het niet makkelijk. Zij konden er met niemand over praten. De omgeving was meestal nog lang niet zover om andere vormen van liefde te accepteren. En in 2022 is het voor roze ouderen, maar ook voor sommige jongeren, nog lang niet makkelijk zichzelf te zijn. Tour d’Amour is een kennismaking met die verhalen van vroeger en nu, het is een echte aanrader. Een mooie avond voor iedereen die van levensverhalen houdt en vooral voor iedereen die van mensen houdt!”. Tour d’Amour is op dinsdag 26 april van 19.30 tot 21.30 uur (inloop van 19.00 uur) te zien in gebouw De Ontmoeting, Dorpsstraat 146. Entree: gratis, voor koffie en thee wordt gezorgd Aanmelding en meer informatie: ouderenwerk@kijkopwelzijn.nl of 0180 691 800

55 weergaven0 opmerkingen
bottom of page