top of page

Vrijwilliger Gerrie aan het woord
Gerrie van de Linde, vrijwilliger KijkopWelzijn.

Gerrie is erg actief en zet zich in voor het signalerend huisbezoek en het buurtkastje. Het buurtkastje is vorig jaar neergezet bij de Watertoren in Barendrecht. “Ik had gelezen over een Buurtkastje en vond dat dat ook wel iets voor in Barendrecht was’’, zegt Gerrie. Het Buurtkastje zorgt voor minder verspilling van voedsel en drogisterij producten. “Soms koop je eens wat wanneer het in de aanbieding is en vervolgens blijft het dan toch in de voorraadkast staan. Op deze manier hoef je het niet weg te gooien en kun je er een ander blij mee maken’’


“Neem mee wat je kunt gebruiken en zet neer wat je kunt missen” is volgens Gerrie het motto van het Buurtkastje. Je bent vrij om te bepalen of je alleen iets meeneemt of ook iets achter laat. “Het is natuurlijk wel mooi dat je als je regelmatig iets meeneemt, je ook weer is iets terugzet wat je kunt missen’’ voegt Gerrie toe.


“Ook de sociale contacten die je opdoet bij het Buurtkastje zijn erg waardevol. Soms kunnen mensen meer voor je betekenen of jij voor hen” zegt Gerrie.

Gerrie hoopt dat er nog meer Buurtkastjes in Barendrecht komen. Vindt u het leuk een Buurtkastje te beheren? Neem dan contact op met KijkopWelzijn, wenv@kijkopwelzijn.nl of via 0180 691 802. Zij bekijken met u de mogelijkheden en helpen u met het plaatsen van het kastje.

33 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page