top of page

Walking Basketball: De ideale combinatie tussen bewegen en een sociale activiteit.
Marc en Gea zetten zich samen met de buurtsportcoach van KijkopWelzijn in voor Walking Basketball. De sport die iedereen kan beoefenen, ongeacht leeftijd, geslacht of fysieke beperkingen.   


Het is een variant van basketbal waarbij het bewegen centraal staat en niet het hardlopen en springen. Het doel is om te scoren vanuit de bucket, een plek dicht bij de basket, zonder te rennen of te springen. De regels zijn vergelijkbaar met die van normaal basketbal, maar er is geen fysiek contact toegestaan en er moet minimaal één meter afstand worden gehouden tussen de spelers.  

Marc en Gea willen mensen betrekken en welkom heten bij de vereniging in de Driesprong. “Walking Basketball is een ideale combinatie tussen bewegen en een sociale activiteit. Het kopje koffie na de training is net zo belangrijk als het bewegen. Walking Basketball is dus niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor de sociale contacten. Het is een sport waarbij je samenwerkt en elkaar helpt om beter te worden.” 

Marc en Gea zijn niet alleen het aanspreekpunt, maar hebben ook veel ervaring met het begeleiden van groepen basketballers. “Walking Basketball is geschikt voor mensen die (weer) willen basketballen, maar ook voor mensen die nog nooit een basketbal hebben aangeraakt. We beginnen met de basis en bouwen daarna rustig op.” 


Walking Basketball is gestart op donderdag 11 januari met een feestelijke opening. Het zal plaatsvinden van 15.30 tot en met 17 uur in Sporthal de Driesprong aan de Marijkesingel 22. Deze eerste ronde duurt twee maanden en voor deze periode is deelnemen gratis. De sport is geschikt voor alle leeftijden.  

Meer informatie over Walking Basketbal via ledenadministratie@cbvbinnenland.nl  

55 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page