top of page

Walking Football, met plezier bewegen

Walking Football is een voetbalvorm waarbij de spelers op wandeltempo voetballen op een kwart veld. Sinds 2 jaar heeft VV Smitshoek een Walking Football team op dinsdag en vrijdag. Deelnemer Hans van Steenhuijsen verteld wat het eigenlijk is en wat hij er zo leuk aan vindt.Ik ben Hans van Steenhuijsen (70 jaar) en woon in sinds 2004 Carnisselande. Ik ben geboren en getogen Rotterdammer. Barendrecht heeft als voordeel dicht tegen Rotterdam aan te liggen. In mijn werkzame verleden heb ik gewerkt als inkoper en op marketing en zodoende veel van de wereld gezien” Hans heeft in de jaren 70 bij Zwart-Wit gevoetbald. Daarnaast deed hij nog andere sporen als tennis, badminton en volleybal. “Helaas moest ik in 2002 stoppen vanwege reuma”.


“In 2021 las ik in de Schakel dat men voornemens was om Walking Football bij VV Smitshoek te willen opstarten. Een initiatief van Leo Tol en Fred Buik in samenwerking met KijkopWelzijn en VV Smitshoek. Gelet op het feit dat ik met pensioen was en geen zin had om thuis op de bank te gaan zitten, ben ik eens gaan praten en vanaf het eerste moment heb ik meegedaan” licht Hans toe.


Walking Football is een redelijk nieuwe vorm van voetbal die bedoeld is voor 60-plussers die zowel sportief als sociaal actief willen blijven. Hans vertelt dat hij een aantal YouTube filmpjes heeft gekeken en toen dacht “ik ga het proberen, ondanks mijn handicap”.


Wat Hans wekelijks terug doet keren legt hij uit, “Het plezier in bewegen. Je merkt gewoon dat je meer energie krijgt, wat met zich meebrengt dat je andere zaken ook weer sneller oppakt. De mannen hebben allemaal een rugzakje met een handicap. Dus ik ben absoluut niet de enige. Heerlijk om achter een bal aan te lopen in de buitenlucht. Daarnaast is het ook erg gezellig. Op vrijdag lunchen we na afloop met elkaar. Aan tafel wordt veel gelachen en worden toch ook persoonlijke zaken besproken”.


Hans raadt het andere aan om eens mee te doen of te komen kijken. “De belangrijkste reden is bewegen. Goede warming up en partijtje. Mensen ontmoeten die alle een eigen achtergrond hebben en met elkaar plezier maken. Niet onbelangrijk is de warmte van de club Smitshoek die faciliteert met het veld, kleedkamer en kantine maar ook KijkopWelzijn. Fred en Leo hebben een goed initiatief neergezet”.


Aanmelden of meer informatie via buurtsportcoach@kijkopwelzijn.nl of 0180 691 800.


26 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page