top of page

Wereld Alzheimer Dag in Barendrecht


BARENDRECHT- Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Op zaterdag 18 september vinden er daarom in Barendrecht een aantal activiteiten plaats om extra aandacht te vragen voor dementie.Zo onthult Wethouder Roopram om 11:00 uur de tegel in het kader van Barendrecht Dementie vriendelijk. De gemeente Barendrecht streeft ernaar om “Dementievriendelijke gemeente” te worden. Het aantal mensen met dementie zal de komende jaren alleen maar toenemen, van 690 mensen in 2020, naar 820 mensen in 2025 en 1000 in 2030. Een dementievriendelijke gemeente zet zich actief in om mensen met dementie en hun mantelzorgers zo lang mogelijk mee te laten doen in de samenleving en vergroot de kennis van dementie binnen de eigen organisatie.


Daarnaast opent de wethouder om 11:30 de expositie ‘De velen gezichten van Dementie’ in Bibliotheek AanZet, locatie het Kruispunt. Van zaterdag 18 september tot dinsdag 28 september is de expositie te zien zijn. Diverse foto’s, schilderijen en kunstwerken. Aan deze expositie hebben verschillende mensen meegewerkt die elk op hun eigen manier met dementie te maken hebben. Soms mensen met dementie of hun mantelzorgers, maar ook mensen die op hun eigen manier willen uitdrukken wat dementie voor hen betekent.


De organisatie van Wereld Alzheimer Dag en andere activiteiten rondom dit thema is in handen van Laurens, Aafje en KijkopWelzijn.

26 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page